Бутерки с Картофи и Моцарела


Бутерки с Картофи и Моцарела
(Солени Тартини)



Ето ме отново, готови ли сте да се омацате? ;-)

Обичате ли картофи?

Днес ще Ви представя една лесна и сравнително бърза и евтина рецепта - Бутерки с Картофи и Моцарела - тип Солени Тартини, която може да се окаже много добър вариант за предястия, ако очаквате гости, а и не само.
Като казвам, че е бърза рецепта, ще се опитам и много набързо да ви я представя.

Какво ни трябва за да се омацаме?

1 ролка бутер тесто - 230 гр
4 средно големи картофи
1 моцарела - 125 гр
Сол
Червен пипер
Чубрица
Пармеджано
Масло
Сусам (Маково Семе)

Преди да се омацаме?

Бутер тестото за предпочитане е да е с правоъгълна форма, но ако формата е кръгла като в моя случай, опитайте се малко да го поразтегнете, иначе Бутерките ще станат с различна големина.
Подправките може да са по ваш избор и спокойно може да ги замените с магданоз, накълцан розмарин или каквото обичате да ползвате.
Пармеджаното може да го замените с кашкавал, а може и въобще да не сложите.
Маслото се реже на много тънка филийка и много малко само за вкус, и се поставя върху всяка бутерка преди да се сложат във фурната. Но и маслото може да се изключи от тях. Не слагайте обаче олио!
Семената от Сусам, Мак и други също са по желание.

Време е да се омацаме

  • Сварете Картофите. Охладете веднага в студена вода и ги почистете. Смачкайте много добре картофите като за пюре. Посолете пюрето и оставете да се охлади. Може за малко да го сложите в хладилника за да се охлади по-добре.
  • Нарежете моцарелата на тънки филийки. Ако тя е доста водниста, леко я изстискайте преди да нарежете.
  • Опънете рулото върху оризова хартия.
  • Отгоре равномерно размажете Картофеното Пюре.
  • Наредете върху картофите филийките Моцарела, както желаете.
  • Поръсете с Червен Пипер и Чубрица (или вашите подправки по желание).
  • С помощта на оризовата хартия навийте добре всичко на руло. Ако рулото е прекалено меко, сложете го в хладилника или фризера за кратко време за да се охлади и стегне.
  • След това нарежете рулото на равни шайби и наредете директно в тавата за печене върху същата оризова хартия!
  • Върху всяка една шайба поставете една много малка тънка филийка Масло, поръсете с Пармеджано и най-отгоре със Сусам.
  • Печете на 180-200° в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.
  • Като резултат трябва да получите 16 малки Солени Тартини.



Как да поднесем Бутерките?

Бутерките са чудесно предястие за вашата трапеза, а гостите ви може приятно да се изненадат с тях.
Разбира се може да си ги хапнете и като много лека вечеря.
Можете да ги консумирате както горещи, така и студени, но аз лично предпочитам да са студени! :-)
С чаша Бяло вино просто ще се разтопят в устата Ви! :-)


Да Ви е Соленко и много, много Вкусно! ;-)


*******


Посетете Моите Уебсайтове / Visit My Websites :