Бутерки с Картофи и Моцарела
(Солени Тартини)
(Солени Тартини)
Ето ме отново, готови ли сте да се омацате? ;-)
Обичате ли картофи?
Днес ще Ви представя една лесна и сравнително бърза и евтина рецепта - Бутерки с Картофи и Моцарела - тип Солени Тартини, която може да се окаже много добър вариант за предястия, ако очаквате гости, а и не само.
Като казвам, че е бърза рецепта, ще се опитам и много набързо да ви я представя.
Какво ни трябва за да се омацаме?
1 ролка бутер тесто - 230 гр
4 средно големи картофи
1 моцарела - 125 гр
Сол
Червен пипер
Чубрица
Пармеджано
Масло
Сусам (Маково Семе)
Преди да се омацаме?
Бутер тестото за предпочитане е да е с правоъгълна
форма, но ако формата е кръгла като в моя случай, опитайте се малко да го
поразтегнете, иначе Бутерките ще станат с различна големина.
Подправките може да са по ваш избор и спокойно може
да ги замените с магданоз, накълцан розмарин или каквото обичате да ползвате.
Пармеджаното може да го замените с кашкавал, а може
и въобще да не сложите.
Маслото се реже на много тънка филийка и много
малко само за вкус, и се поставя върху всяка бутерка преди да се сложат във
фурната. Но и маслото може да се изключи от тях. Не слагайте обаче олио!
Семената от Сусам, Мак и други също са по желание.
Време е да се омацаме
- Сварете Картофите. Охладете веднага в студена вода и ги почистете. Смачкайте много добре картофите като за пюре. Посолете пюрето и оставете да се охлади. Може за малко да го сложите в хладилника за да се охлади по-добре.
- Нарежете моцарелата на тънки филийки. Ако тя е доста водниста, леко я изстискайте преди да нарежете.
- Опънете рулото върху оризова хартия.
- Отгоре равномерно размажете Картофеното Пюре.
- Наредете върху картофите филийките Моцарела, както желаете.
- Поръсете с Червен Пипер и Чубрица (или вашите подправки по желание).
- С помощта на оризовата хартия навийте добре всичко на руло. Ако рулото е прекалено меко, сложете го в хладилника или фризера за кратко време за да се охлади и стегне.
- След това нарежете рулото на равни шайби и наредете директно в тавата за печене върху същата оризова хартия!
- Върху всяка една шайба поставете една много малка тънка филийка Масло, поръсете с Пармеджано и най-отгоре със Сусам.
- Печете на 180-200° в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.
- Като резултат трябва да получите 16 малки Солени Тартини.
Как да поднесем Бутерките?
Бутерките са чудесно предястие за вашата трапеза, а
гостите ви може приятно да се изненадат с тях.
Разбира се може да си ги хапнете и като много лека
вечеря.
Можете да ги консумирате както горещи, така и
студени, но аз лично предпочитам да са студени! :-)
С чаша Бяло вино просто ще се разтопят в устата Ви!
:-)
Да Ви е Соленко и много, много Вкусно! ;-)
*******
Посетете Моите Уебсайтове / Visit My Websites :
No comments:
Post a Comment