Паламуд на Фурна върху Лимон
Честит Празник на Всички, които празнуват на 6-ти Декември
Никулден!
Живи и здрави да сте и винаги с нови идеи как да приготвите Празничната
Риба!
Ако все още се чудите как да приготвите Рибата, ще Ви представя набързо
моята изключително лесна и бърза рецепта!
Какво Ви трябва за да се омацате?
1 или повече Паламуд (или друга риба)
Много Лимони
Зехтин
Миризми по желание или Сол
За тези, които обичат друг вид риба трябва да кажа, че съм пробвала и с
други видове риба (Чернокоп, Скумрия, Сафрид и др.) и резултата с тази рецепта винаги е
бил отличен!
Хайде набързо да се омацаме
След като почистите рибата, добре е първо да я посолите с ароматни треви
или само сол.
След това наредете резенчета лимон на дъното на съда, в който ще се пече
рибата.
Поставете някое парченце лимон вътре, и отгоре върху рибата.
Обливате на тънка струйка със зехтин и леко подрусвате тавата за да се омаже дъното
добре.
Печете на около 200 градуса докато добие хубав златист вид.
Вкусно си хапвате и ме благославяте за тази лесна рецепта!
Да Ви е много, много сладко и вкусно, и да си оближите пръстите! ;-)
*******
Посетете Моите Уебсайтове / Visit My Websites :
No comments:
Post a Comment